فروم ۹ - اعلام برنامه جامعه آزاد كلان داده‌ها

موضوع جلسه: حکمرانی داده­‌ها

تاریخ برگزاری: ۲ دی ۹۷

ساعت برگزاری:  ۱۴  الی ۱۶

ارائه دهندگان : دكتر احسان آریانیان، دكتر ایوب محمدیان، دكتر رضا ایازی، دكتر مرتضی سرگلزایی جوان، دكتر سارا مرتضی قلی، دكتر شیما عطار و دكتر ماندانا فرزانه

محل برگزاری : سالن فردوسی پژوهشگاه (طبقه M)

حکمرانی داده­‌ها به عنوان یک فرآیند کل­نگر در دو سطح سازمانی و ملی جهت مدیریت داده از منظر رعایت حقوق وضع‌شده در زمینه داده‌­ها، انطباق فرآیندهای مدیریت داده با قوانین و مقررات، کاهش ریسک و ارتقای ارزش تصمیمات اخذشده بر مبنای داده­‌ها، حفظ و ارتقای کیفیت داده‌ها و مدیریت چرخه حیات داده­‌ها مطرح می­‌باشد. حکمرانی داده­ها در سطح ملی به مجموعه‌­ای از سیاست­‌ها، اقدامات، فرایندها، استانداردها و نظارت‌هایی اطلاق می­‌شود که به‌منظور مدیریت داده­‌ها و رفع و به حداقل رساندن چالش­‌های موجود در زمینه‌های مختلف قانونی، اجتماعی، محیطی، عملیاتی و کسب­وکاری وضع و اجرا می‌شود. حکمرانی ملی داده‌ها می‌تواند با مدیریت چرخه حیات داده‌ها در سطح کشور، تبیین هر چه‌بهتر مسئولیت‌های مربوط به داده‌ها و تدقیق ساختار داده‌های بخش‌های مختلف، عدم یکپارچگی داده‌ها را از میان برده و در قالب یک نظام تحولی نوآوری منجر به ایجاد اشتغال، افزایش نوآوری در اقتصاد و کسب ارزش اقتصادی از داده‌ها در سطح ملی گردد. در این پنل، موضوعات "چارچوب‌ها و مدل‌های حاکمیت داده در سطح سازمانی و ملی"، "اصول حکمرانی داده­‌ها"، "نقش‌ها و وظایف بازیگران مختلف حكمرانی داده‌ها"، "رویه‌ها و مقررات موجود در زمینه حکمرانی داده‌­ها در کشور"،  "تجربیات جهانی در حوزه حكمرانی داده­‌ها" و " رویه‌ها و استانداردهای مورد نیاز حکمرانی ملی داده" مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.