فروم ۷ - بررسی وضعیت موجود کسب وکارهای کالن داده‌ها در کشور

تاریخ برگزاری:  ۲۷/۰۸/۱۳۹۷

ساعت برگزاری:  ۱۴ الی ۱۶

ارائه دهندگان: دكتر احسان آریانیان ، دكتر ایوب محمدیان، میترا كرمی

محل برگزاری : سالن ایرج بیات موحد (سالن آموزش قدیم)

شعار اتحادیه جهانی مخابرات در سال ۲۰۱۷ با عنوان «داده‌هاي بزرگ براي تأثیر بزرگ»، بهترین تعبیر براي نمایش قدرت کلان‌داده‌ها جهت تأثیرگذاري و تأثیرپذیري ذینفعان از جنبه‌هاي مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است. در همین راستا، توسعه فناوري"کلان‌داده‌ها"، با تأثیرگذاري بر شئون مختلف اجتماعی و اقتصادي، می‌تواند بستري جهت ارتقاي نوآوري و موتور محرك اشتغال‌زایی و حرکت کشور در مسیر پیشرفت و توسعه باشد. بنابراین شناسايي وضعيت موجود ارائه‌دهندگان خدمات كلان داده‌ها و چالش­هاي توسعه آن‌ها امری حیاتی به منظور سیاست‌گذاری و رگولاتوری اكوسيستم كلان‌داده‌ها در راستای توسعه سرویس‌های اين حوزه در كشور می‌باشد. به این منظور در نمایشگاه الکامپ ۹۶ و ۹۷ و نمایشگاه تلکام ۹۶ و همچنین به صورت برخط در سایت «طرح کلان‌داده‌ها»، یک پیمایش میدانی از سوی پروژه «رگولاتوري کلان‌داده‌ها» با عنوان «پیمایش کلان‌داده‌ها در ایران ویژه فراهم‌کنندگان خدمات کلان‌داده‌‌ها(پردازشگران)» در کشور صورت پذیرفت که از مهم­ترین دستاوردهای آن می‌توان به شناسایی بازیگران فعال و بالقوه در زیست‌بوم کلان‌داده‌های کشور(حاضر در نمایشگاه‌های الکامپ و تلکام) اشاره کرد. مهم‌ترین مشخصه‌های فعالان کلان­داده­ها که در پیمایش­هاي مذكور مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند، عبارت‌اند از: مشخصات عمومی، جایگاه و نقش در زیست‌بوم کلان‌داده‌ها، ورتیکال‌ها و حوزه‌های کاربردی سرویس‌دهی، حجم و نوع داده‌های مورد پردازش، وضعیت نیروی انسانی، موضوعات فنی مرتبط با کلان‌داده‌ها، مقررات و استانداردهای مرتبط با کلان‌داده‌ها، چالش­ها، فرصت‌ها و تهدیدها و موانع توسعه جهت فعالیت در حوزه كلان داده‌ها. با توجه به مشخصات جمع‌آوری‌شده در پیمایش‌های مذکور، نتایج بررسی وضعیت موجود کسب‌وکارهای کلان‌داده‌ها در کشور در جلسۀ هفتم جامعۀ آزاد کلان‌داده‌ها ارائه خواهد گردید.