فروم ۱۲ - ۱) حكمراني داده ها در ايران ۲) تحليل كلان داده هاي گرافي

موضوع جلسه: ۱) حكمراني داده ها در ايران ۲) تحليل كلان داده هاي گرافي

تاریخ برگزاری: ۲۸ بهمن ۹۷

ساعت برگزاری:   ۱۶:۳۰  الی ۱۹:۳۰

سخنرانان: دكتر احسان آريانيان، مهندس سرگلزايي جوان، مهندس عباس معاذاللهي، مهندس آرمان سپهر، مهندس پيمان تاكي، مهندس حمزه صادقي زاده

محل برگزاری : سالن جاوید الأثر ایرج بیات موحد ( سالن آموزش قدیم )

1. چکیده برنامه:

بخش اول (حكمراني داده ها در ايران):

چرا اغلب جستجوهای ما در منابع خارجی پیرامون «حکمرانی داده» به نتایجی درون مرزهای سازمان محدود می شود؟ در حالی که به دنبال پیاده سازی آن در سطح ملی هستیم! آیا مجموع سازمان هایی که از «حکمرانی داده» خوبی برخوردارند به حکمرانی داده در سطح ملی منجر می شود؟ جایگاه اشتراک و آزادسازی داده توسط فراهم کنندگان آن، و نیز مراکز داده دولتی در حکمرانی ملی داده کجاست؟ علت این که تعدد قوانین و مصوبات سال های اخیر، نقشه راه ها و ...، در راستای تسهیل ایجاد اکوسیستم داده در کشور، به جایی نرسیده است چیست؟

در بخش اول فروم دوازدهم سمیناری را عنوان "حکمرانی داده در ایران؛ ارائه تحلیلی ساختاری و کارکردی به همراه پیشنهادات سیاستی" را خواهیم داشت. در این نشست برآنیم تا ضمن پاسخدهی به سوالات فوق در قالب ارائه تحلیلی ساختاری و کارکردی از اکوسیستم داده کشور، به ارائه توصیه هایی به بخش حاکمیتی و اجرایی کشور جهت اجرای موثر حکمرانی داده در سطح ملی بپردازیم.

بخش دوم (تحليل كلان داده هاي گرافي):

بسیاری از داده های اطراف ما به شدت به یکدیگر وابسته هستند. برای مثال شبکه فروش کالا را در نظر بگیرید هر فروشنده با تعدادی واسطه کالای خود را تهیه مینماید و یک گراف توزیع کالا خواهیم داشت. آیا میتوانیم ساختار شبکه آن را به درستی پیدا نماییم؟ خوشه های نزدیک به هر گره را چگونه میتوانیم پیدا نماییم؟ آیا میتوانیم بهترین تامین کننده کالا را پیدا نماییم و خریدهای لازم را از آن انجام دهیم؟ برخی از داده های گرافی همانند شبکه های اجتماعی به سرعت در حال تغییر هستند و نمیتوانیم همزمان تمام اطلاعات را مشاهده کنیم. در این ارائه قصد داریم به مدل سازی داده گرافی بپردازیم و سپس با پایگاه های داده گرافی آشنا خواهیم شد و یکی از معروفترین آنها به نام Neo4J را بررسی خواهیم کرد.

در بخش دوم فروم دوازدهم کلان داده ها، ارایه معرفی "ابزارهای تحلیل کلان داده های گرافی" را از طرف کارگروه کلان داده دانشگاه صنعتی شریف خواهیم داشت. این کارگروه از سال ۹۴ با محوریت مطالعه‌ و آموزش مفاهیم، ابزارها و الگوریتم‌های کلان داده کار خود را شروع کرد. این کارگروه دوره‌های متعددی در حوزه‌ی معرفی علم داده، یادگیری ژرف، ابزارهای ذخیره سازی کلان داده (NoSQL) و آپاچی اسپارک برگزار کرده است که بسیاری از محتواهای تولید شده هم اکنون در دسترس علاقه مندان هست.

اطلاعات تکمیلی در سایت رویداد: